Olimpik korača ka eliti

Prva liga F BiH, 19. kolo

Olimpik korača ka eliti

Fudbaleri Olimpika, lidera na tabeli Prve lige Federacije BiH, ni u 19. kolu nisu imali dostojnog protivnika.
Iako su gostovali u Čapljini, izabranici trenera Husrefa Musemića protutnjali su ovim zapadnohercetgovačkim gradićem slavivši sa visokih 4:0.
Dva puta je strijelac bio Kurto, a po jedan gol su dali Radonja i Mahovkić.

Prvi pratilac, bihaćko Jedinstvo mučilo se na svom terenu protiv neugodnog Žepča, ali je na kraju osvojilo tri boda. Bilo je 3:2. Sa dobrim igrama je nastavila i visočka Bosna koja je na stadionu “Luke” bila bolja od GOŠK iz Gabele. Strijelci za Visočane bili su Čabaravdić i Čakić.
U jedinom nedjeljnom duelu Omladinac je kao domaćin nadigrao SAŠK Napredak sa 1:0. 

Rezultati 19. kola
Jedinstvo - Žepče 3:2, Iskra - Budućnost 2:1, Bosna - GOŠK 2:1, Troglav - Rudar 1:0, Čapljina - Olimpik 0:4, Krajina - Vitez FIS 3:0, Bratstvo - Ozren 1:0. Omladinac - SAŠK Napredak 1:0.

Poredak
Olimpik 45 bodova, Jedinstvo 38, Bosna 35, Rudar 34, Žepče 30, Iskra 30, GOŠK 29, Budućnost 28, Troglav 25, Vitez 24, SAŠK Napredak 23, Bratstvo 23, Omladinac 23, Čapljina 22, Krajina 18, Ozren 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti