Olimpik nemoćan protiv Borca: Gosti raspucani na Otoci

Uvjerljiva pobjeda banjalučkog tima

Olimpik nemoćan protiv Borca: Gosti raspucani na Otoci

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Borac je u 9. kolu Premijer lige BiH savladao kao gost na Otoci ekipu Olimpika rezultatom 1:4.

Borac je očekivano bio nešto konkretniji na otvaranju meča. Ipak, dugo se čekalo na pravu šansu na Otoci, a u 25. minuti Stojan Vranješ propušta veliku šansu. Izašao je sam pred golmana Hadžića, no očajno je šutirao.

Pet minuta kasnije zicer i za Gorana Zakarića. Zaobišao je golmana domaćeg tima, ali umjesto mreže loptu šalje pored gola.

Ipak, u 33. minuti Borac koristi bolju igru i dolazi do vodstva. Almedin Ziljkić sjajno ubacuje, a Jovo Lukić pogađa za 0:1.

Olimpik se potom probudio i imao je dvije odlične šanse. Pavlović brani udarac Šišića, a u nastavku akcije udarac Milanovića zaustavlja stativa, pa se na odmor otišlo vodstvom gostiju iz Banja Luke od 0:1.

U nastavku je viđenamnogo bolja utakmica. Gosti u 50. minuti dolaze do drugog gola, a prekrasan gol petom postiže Lukić na asistenciju Zakarića za 0:2.

Domaći se ipak vraćaju u meč šest minuta kasnije. Ubačaj Milanovića iz kornera u gol pretvara Ahmed Hasanović za 1:2.

Potom je Borac imao nekoliko sjajnih šansi, no nisu mogli da savladaju Hadžića. Vojnović, Vranješ i Lukić ga nisu uspjeli savladati.

Ipak, u 66. minuti meča Borac zabija treći gol. Ziljkić ponovo fantastično ubacuje, a Zakarić je precizan za 1:3.

Potom je Olimpik imao nekoliko opasnih situacija pred golom Pavlovića koji je nekako uspio da sačuva svoj gol, a u 72. minuti sve je bilo gotovo. Vranješ sjajno proigrava Zakarića, a ovaj zabija za 1:4.

To je bio i konačan rezultat meča i Borac je očekivano stigao do tri boda u ovom meču.

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Olimpik - Borac 1:4

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik: Hadžić, Adžem, Bajraktarević, Muminović, Osmanović, Milanović, Hadžanović, Imamović, Lekanić, Hasanović, Šišić.

Borac: Pavlović, Jovanović, Ćosić, Dujaković, Vojinović, Brtan, Lukić, Vranješ, Milojević, Ziljkić, Zakarić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
Ovaj Olimpik ne da ide velikim koracima prema ispadanju - nego trci , pod hitno nesto trebaju promjeniti
6 2
magistar
Tika taka
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi