Olimpik počeo sa pripremama

Prvi treneing na Grbavici

Olimpik počeo sa pripremama

Adnan Beganović

Danas je na stadionu Grbavica obavljena prozivka fudbalera FK Olimpik za proljetnu polusezonu.

Prozivci su prisustvovali predsjednik kluba Nijaz Gracić, potpredsjednik, Faruk Hadžović, te član uprave Mirsad Ibrić koji su u ime kluba i u svoje lično poželili dobrodošlicu igračima i poželili im puno zdravlja u narednom periodu, sa željom da se što bolje spreme za napore koji predstoje pred ekipom.

Nakon njih se igračima obratio i šef struke popularnih Vukova Edin Prljača, koji je sa svojim saradnicima, Faikom Kolarom, Nedimom Jusufbegovićem i Kenanom Bećirevićem, sastavio plan priprema te ga predočio igračima.

Prema planu ekipa će do subote raditi u Sarajevu na stadionima Grbavica i Koševo, a uporedo će se vršiti i testiranja igrača. U subotu ekipa putuje u Makarsku gdje će boraviti narednih 10 dana. Po povratku nastaviće se sa radom, a ekipa će se nakon nekoliko dana boravka u Sarajevu, ponovo preseliti u toplije krajeve. Nakon obraćanja igračima ekipa je odmah počela sa radom tako da su igrači obavili trening laganog intenziteta.

Na prozivci su se pojavili i neki novi igrači koji se nalaze na probi, a sud o njima će dati stručni štab nakon što igrači provedu neko vrijeme sa ekipom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.