Olimpik potpisao dva nova igrača
Bruno Prlić

Novi premijerligaš sprema se za dolazeću sezonu

Olimpik potpisao dva nova igrača

U sklopu priprema za narednu sezonu FK Olimpik je danas potpisao ugovor sa dva nova igrača -  Aleksadrom Simčeviće i Brunom Prlićem.

Prilikom potpisivanja ugovora, trener FK Olimpik je izrazio uvjerenje da su u klub došla istinska pojačanja o kojima je čuo samo najbolje:

«Konkretno za Simčevića mi je moj prijatelj Mitar Mrkela, koji mu je jedno vrijeme bio trener, rekao da je u svojoj generaciji uvijek odskakao i bio među najboljim. Činjenica da je Simčević 25 puta nastupio za mladu reprezentaciju Srbije, govori dovoljno o kakvom pojačanju za Olimpik se radi.», rekao je Musemić.

Aleksandar Simčević je rođen 1987. godine i prošao je fudbalsku školu OFK Beograd, pored ovog kluba nastupao je i za Hajduk iz Kule, a u FK Olimpik dolazi iz FK Dinamo iz Vranja, a koji se takmiči u prvoj Ligi Srbije. Igra na pozciji stopera.

«Za Olimpik sam se odlučio jer sam čuo same riječi hvala kako o organizaciji u klubu, tako i o ambicijima za narednu sezonu. Nadam se da ću se dokazati u pripremnim utakmicama, te da će Musemić ozbiljno računati na mene.», rekao je Simčević prilikom potpisivanja ugovora.

Bruno Prlić je rođen 1983. godine i igra na poziciji desnog beka. Prošao je fudbalsku školu Varteksa iz Varaždina, a igrao je i u NK Široki Brijeg, u FK Olimpik dolazi iz NK Posušje.

«Imao sam i drugih ponuda, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz susjedne Hrvatske, ali sam sa čelnicima Olimpika vrlo brzo našao zajednički jezik i odlučio da moja destinacija bude upravo ovaj klub.», rekao je Prlić.

Inače, oba igrača su ugovor potpisali na period od dvije godine, uz mogućnost produženja saradnje. Direktor kluba, Hamdo Spahić istaknuo je da su ova dva igrača samo početak te da Olimpik neće na ovom stati, već da se već uveliko radi na pregovorima oko dolaska još nekoliko zvučnih imena u redove Olimpika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.