Olimpik predstavio Velagića i Spahovića
Velagić i Spahović su zadovoljili ukuse stručnog štaba

Vukovi podmlađuju tim

Olimpik predstavio Velagića i Spahovića

Fudbalski klub Olimpik predstavio je danas dvojicu novih igrača koji bi u budućnosti trebali biti nosioci igre najmlađeg sarajevskog premijerligaša, te mlađih selekcija naših nacionalnih timova.

Riječ je o Nerminu Spahoviću (18 godina) koji igra u špicu napada, te univerzalcu Azuru Velagiću, kojeg će stručni štab koristiti na poziciji zadnjeg veznog i štopera.

„Želim da se zahvalim predsjedniku, direktoru i stručnom štabu koji su mi ukazali povjerenje tokom priprema, Njihovo povjerenje pokušaću opravdati na terenu. Malo je klubova u BiH koji ulažu u mlade fudbalere, a Olimpik je jedan od njih i sigurno po organizaciji spada u red najboljih naših klubova“, izjavio je Spahović, kojeg mnogi porede sa Edinom Džekom, jednim od najboljih svjetskih napadača.

Velagić (17) je prošao omladinsku školu Bayerna i kao i Spahović, već je u kombinacijama za standardnog prvotimca popularnih Vukova sa Otoke.

„U Bayernu sam stekao veliko iskustvo, pa mi nije bilo teško da prođem probu u Olimpiku. Zadovoljan sam prijemom u premijerligašu na Otoku i nastojaću da se dokažem stručnom štabu i da se izborim za mjesto u prvom timu“, rekao je Velagić.

Olimpik će sutra otputovati na osmodnevne pripreme u Odžak, a osim Velagića i Spahovića, na pripreme će putovati još trojica mladih igrača, obzirom da su iz kluba najavili kako se okreću stvaranju fudbalera iz domaćeg pogona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti