Olimpik remizirao na Koševu
Remi "vukova" za oproštaj od domaćih navijača

Prva liga Federacije BiH

Olimpik remizirao na Koševu

Fudbaleri Olimpika remzirali su danas sa SAŠK Napretkom u preposljednjem kolu Prve lige Federacije BiH i tako se remijem oprostio od domaćih navijača.

Ipak, podjela bodova sa SAŠK-om nije ugrozila prvu poziciju koju su osvojili „vukovi“. Izabranici trenera Husrefa Musemića u narednoj sezoni igraće Premijer ligu BiH.

Sve preostale utakmice riješene su pobejdama domaćina. Rudar je u Kaknju sa 2:0 savladao Vitez, dok su minimalne pobjede, po 1:0 ostvarili fudbaleri Budućnosti, Žepča i Iskre. Najubjedljiviji su bili fudbaleri Omladinca i Jedinstva, koji su slavili pobjede sa tri gola razlike. Omaldinac je sa 4:1 savladao Čapljinu, dok je Jedinstvo bilo bolje od Troglava.

Rezultati 29. kola
Olimpik - SAŠK Napredak 1:1
Rudar - Vitez 2:0
GOŠK - Ozren 4:2
Budućnost - Bratstvo 1:0
Žepče - Krajina 1:0
Omladinac - Čapljina 4:1
Jedinstvo - Troglav 3:0
Iskra - Bosna 1:0
 
Tabela:
Olimpik 60 bodova, Rudar 50, Jedinstvo 49, Budućnost 47, Bosna i Iskra 46, GOŠK 45, Omladinac 44, Žepče 43, SAŠK Napredak 42, Vitez 40, Troglav 37, Čapljina 36, Bratstvo 35, Krajina 34 i Ozren 15 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.