Olimpik remizirao sa Imotskim

Pripremne utakmice Vukova

Olimpik remizirao sa Imotskim

Ekipa sarajevskog Olimpika odigrala je danas i treću pripremnu utakmicu protiv Imotskog, a rezultat je glasio 1:1.

Strijelac za ekipu Olimpika bio je Ristić u 14. minuti, dok je ekipa iz Imotskog došla do poravnanja u 34. minuti.

Olimpik je danas istrčao u sljedećem sastavu: Vranić, Suljević, Ješe, Kolarov, Prlić, Vidović, Ristić, Ćulov, Mujić, Alimanović i Kapić.U drugom poluvremenu priliku za nastup su dobili Hadžanović, Šaranović i novopridošli Brazilac Tijago.

Cijela ekipa je odigrala odlično i samo je sportska sreća spasila ekipu iz Imotskog rezultatskog potopa, ali pošto se radi o prijateljskim utakmicama rezultat nije primaran u ovakvim duelima. Ristić je na ovoj utakmici, kao i kroz cijele pripreme pokazao da kada je spreman na njega se može i mora najozbiljnije računati. Takodjer, odbrana na čelu sa Ješeom, Kolarovim i Suljevićem djeluje izvanredno. Ono što bismo mogli posebno izdvojiti su odlični nastupi 16-godišnjeg Hadžanovića, koji iako ubjedljivo najmladji ničim ne zaostaje na terenu za svojim starijim kolegama.

Danas je debi u dresu Olimpika imao i Tijago, pojačanje iz Brazila koji je u svakom svom dodiru sa loptom pokazivao izuzetnu tehniku, brzinu i već sada je sigurno da se radi o igraču o kojem će se pričati u narednim danima i mjesecima. Okupljeni na stadionu su uživali kada je sa lakoćom prolazio svoje protivnike popularnim "biciklom", na oduševljenje sviju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.