Olimpik u Gabeli traži ovjeru titule

Olimpik u Gabeli traži ovjeru titule

E. Škorić

Danas i sutra na rasporedu su utakmice 27. kola Prve Lige FBiH, Olimpik će u Gabeli tražiti ovjeru titule, a Jedinstvo zadnji tračak nade hvata na svom stadionu protiv Krajine. I na dnu tabele se vodi velika borba.

Olimpik bi pobjedom u Gabeli, tri kola prije kraja, postao prvak Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Ukoliko bi Jedinstvo u Bihaću kiksalo u Krajiškom derbiju protiv cazinske Krajine, sve bi bilo riješeno.

Krajina se pomirila sa ispadanjem iz ovog ranga, nalaze se na predposljednjem mjestu lige i porazom u Bihaću bi završili svoje učešće u federalnoj ligi.

Irfan Demirović, trener Jedinstva, istakako je kako je ekipa maksimalno spremna, te da će sa najjačim sastavom izaći "Pod Borićima", i očekuje sigurnu pobjedu svog tima.

Kakanjski Rudar na svom stadionu ugostit će danas ekipu SAŠK Napredka. SAŠK je u prošlom kolu slavio protiv Troglava rezultatom 2:1, što je dovoljno da mirni dočekaju kraj prvenstva. Sa druge strane, Kakanjci igraju drugu utakmicu u nizu na svom terenu, a pobjedom bi se dodatno približili Olimpiku, iako, kao što smo već najavili, male su šanse da pomrse račune "vukovima".

U Visokom će Bosna ugostiti Troglav iz Livna, dok gostima gori pod nogama i željno iščekuju svaki gostujući bod, vrijedan zlata, domaći se nadaju pobjedi za ostanak u gornjem vrhu tabele. U vhru je, ove seone, i bugojanska Iskra, koja danas dočekuje "fenjeraša" Čapljinu. Klub koji je osigurao svoje ispadanje iz Prve lige je Ozren iz Semizovca. Gostovanje kod Žepčaka im nimalo neće biti zanimljivo, igraju samo zato što moraju, pa je ishod ove utakmice, vjerujemo, svima već poznat.

Vitez se još uvijek grčevito bori za opstanak u društvu Prvoligaša, a za siguran kraj prvenstva, potrebni su im bodovi u Banovićima, no "zeleno-crni" neće tek tako dignuti ruke od današnje utakmice. Sutra u Mionici, nedaleko od Gradačca, gostuje Bratstvo iz Gračanice, što je kantonalni derbi. Gosti hvataju posljednji priključak, dok se momčad s "Lipika" polako prvenstvo predvodi kraju.

Sve utakmice 27. kola:
BIHAĆ: Jedinstvo Bihać - Krajina Cazin
KAKANJ: Rudar Kakanj - SASK Napredak
GABELA: GOŠK Gabela - Olimpik (S)
BANOVIĆIi: Budućnost (B) - Vitez
ŽEPČE: Zepče - Ozren (S)
MIONICA: Omladinac (M) - Bratstvo (G)
BUGOJNO: Iskra Bugojno - Čapljina
VISOKO: Bosna Visoko - Troglav Livno

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.