Olimpik u sudijskoj nadoknadi do bodova

Premijer liga, 6. kolo

Olimpik u sudijskoj nadoknadi do bodova

A. Beganović

U posljednjem susretu 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Olimpik je na Grbavici golom Vidovića u sudijskoj nadoknadi vremena pobijedio Leotar (1:0).

U posljednjem susretu 6. kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine snage su odmjerili Olimpik i Leotar. Utakmica je bila veoma loša, a na momente je ličila na sudar nekih lokalnih niželigaša.

U prvih 20 minuta malobrojni gledaoci prisutni na stadionu Grbavica nisu imali ništa vidjeti. Tek u 20. minuti prva dobra akcija na utakmici. Zečević je odlično prošao po lijevoj strani, izvrsno centrirao za Raševića koji sa nekih desetak metara šutira u dobro postavljenog golmana Olimpika Vranića. Šest minuta poslje Zečević opet lijepo prolazi i centrira, ali ovaj put odbrana Olimpika je na pravom mjestu.

Igrao se 31. minut susreta kada su gosti imali najbolju priliku na susretu, ali iz izgledne pozicije neprecizan je bio Vico. U istom minutu Olimpik preko Pelaka prvi put ozbiljnije ugrožava gol gostiju iz Trebinja, no, sjajan šut Pelaka sa oko 30 metara prolazi tik pored stative. Najagilniji igrač Vukova u ovom susretu, Albin Pelak, pet minuta prije odlaska na odmor sjajno je promiješao odbranu gostiju, ali njegov šut sa oko 20 metara brani Berak.

U drugi dio domaći fudbaleri ušli su mnogo agilnije i kako je vrijeme odmicalo stezali su obruč oko gola Leotara. U periodu od 55. do 70. minute napadači Olimpika imali su dvije dobre prilike koje nisu uspjeli realizirati. U jeku napada domaće ekipe Leotar je u 71. minuti imao veliku priliku, ali nakon jednog sjajnog kontranapada Rašević sa nekih desetak metara nije uspio svladati raspoloženog Vranića.

I kada se očekivalo da susret završi najnepopulranijim rezultatom (0:0) rezervni igrač Vukova, Hasečić, dobro pronalazi Vidovića, koji rutinski šalje loptu u mrežu Leotara.

Sve u svemu, jako loša fudbalska predstava, no, sarajevski premijerligaš s novim trenerom na klupi, Vlatkom Glavašom, došao je do veoma bitnih bodova koji ga guraju prema sredini tabele.

Premijer liga BiH, 6. Kolo:

Olimpik – Leotar 1:0 (Vidović 90')

Olimpik:
Vranić, Simčević (Prlić), Jokić, Kolarov, Suljević, Gavarić, Vidović, Ristić, Subašić (Hasečić), Pelak, Spalević.
Leotar: Berak, Trninić, Protić, Čorlija, Ramović (Ramić), Komnenić, Magazin, Lazić, (Souto) Rašević, Vico, Zečević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.