Olimpiku i Čeliku po bod

Premijer liga BiH, 22. kolo

Olimpiku i Čeliku po bod

Edmir Škorić

Nogometaši sarajevskog Olimpika na Koševu su danas ugostili Čelik u posljednjem susretu 22. kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine.

Gosti iz Zenice uspjeli su osvojiti jedan bod, odigravši 0:0 protiv rasterećenih Vukova te su se tako sa 28 osvojenih bodova odmakli iz opasne zone. Što se domaćih tiče, u posljednje su tri utakmice ostvarili tri boda, uz gol razliku 0:0.

No, treba napomenuti da su gosti mogli danas i do čitavog plijena, ali nije bilo dovoljno koncetracije u samom finišu utakmice. Emir Obuća je imao stopostotnu šansu, a potom i Duro, no golman Olimpika je bio na visini zadatka.

Domaći su imali nešto više od igre, te nekoliko izglednih šansi, a najbolju je propustio Ristić, kada je promašio kazneni udarac.

Kopićevi puleni nastavili su pozitivan niz. U posljednjih pet utkamica ostvarili su četiri pobjede i jedan remi. Na Bilinom Polju su savladani Sloboda i Velež, dok su Zeničani trijumfovali prije četrnaest dana u Modriči, a evo i danas su neporaženi napustili Koševo.

U narednom kolu Čelik će ugostiti Sarajevo, dok Olimpika na Pecari dočekuje Široki Brijeg.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.