Kahn shvatio šta pojedini igrači Bayerna rade: "To je neprihvaljivo i neće se više tolerisati"

Traži isti pristup svim mečevima

Kahn shvatio šta pojedini igrači Bayerna rade: "To je neprihvaljivo i neće se više tolerisati"

E. Čaušević

Bayern je jučer razočarao svoje navijače neočekivanim porazom protiv Augsburga.

Mnogi su vjerovali da se Bayern vratio u formu nakon pobjede u Ligi prvaka protiv Barcelone, ali je minhenski klub samo nekoliko dana kasnije ponovo razočarao svoje navijače.

Bayern je jučer igrao u gostima protiv Augsburga i poražen je sa 1:0 što sigurno niko nije očekivao pred ovaj meč.

Augsburg je pokazao da situacija u Bayernu nije baš najbolja i da pobjeda protiv Barcelone očito nije mnogo toga promijenila u igri ovog kluba.

Porazom u Augsburgu su razočarani i čelnici bavarskog kluba koje je trener Julian Nagelsmann uspio da smiri koliko-toliko pobjedom protiv Barcelone, ali to baš nije potrajalom.

Međutim, iz Bayerna su poručili da ne razmišljaju uopšte o promjeni trenera i da Nagelsmann još uvijek ima njihovu podršku.

Oglasi

O tome je javno jutros govorio Oliver Kahn koji je izjavio da u klubu svi vjeruju u Nagelsmanna, te da špekulacije oko njegovog otkaza jednostavno nisu tačne.

"U potpunosti vjerujemo u Nagelsmanna. Naravno, on je zabrinut zbog ovih rezultata i svi smo zabrinuti, ali mu vjerujemo", rekao je Kahn.

No, posebnu kritiku Kahn je odlučio da pošalje fudbalerima Bayerna. Legendi ovog kluba smeta što igrači ne daju isti maksimum u Bundesligi kao i u mečevima Lige prvaka i poručio je da se to neće tolerisati.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Neki igrači očito vjeruju da nam Bundesliga nije primarno takmičenje i da se to ne moraju truditi i trošiti kao u nekim drugim takmičenjima. To jednostavno nije prihvatljivo i više nećemo tolerisati", dodao je Kahn.

Bayern se nakon poraza od Augsburga nalazi trenutno na četvrtom mjestu sa 12 bodova i ima tri boda manje u odnosu na lidera Borussiju Dortmund.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi