Olsen: Drago mi je što je Real ispao

Olsen: Drago mi je što je Real ispao

Selekor reprezentacije Danske i najbolji nogometaš ove zemlje svih vremena Morten Olsen osvrnuo se na El Clasico između Real Madrida i Barcelone rekavši kako je dobro što je Real završio ovogodišnji nastup.

"Nemam ništa protiv Real Madrida, ali zbog velikog broja ljudi kojima je bijela boja u srcu drago mi je što su ispali, jer bi i ti navijači voljeli da njihov klub igra drukčije od onoga što igra pod komandom Josea Mourinha", istakao je Olsen.

Morten Olsen je također rekao da razumije Josea Mourinha što je defanzivnom taktikom osvojio Ligu prvaka dok je vodio Porto, jer drukčije nije mogao protiv velikih klubova, ali sada nema potrebe za tim jer u Realu ima veliki broj vrhunskih igrača koji znaju i mogu igrati napadački.

"Stil kojim igra Barcelona je užitak za sve istinske ljubitelje nogometa širom svijeta. Divno je gledati Lionela Messija, ali ima i Real takvih igrača, samo im treba dati priliku da igraju", kaže Olsen, koji je odbio komentirati suđenje, samo je istakao da je Real sinoć bio mnogo bolji nego u Madridu, ali da je Barca ipak zasluženo prošla u finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.