Olsen ostaje selektor Norveške

Iskusni stručnjak odoleva godinama

Olsen ostaje selektor Norveške

Veteran Egil Olsen (69), ostaje selektor Norveške do daljnjeg.

Federacija je planirala da taj posao možda preuzme Stale Solbakken, ali on ima čvrst ugovor sa Kolnom pa će legendarni stručnjak voditi nacionalni tim do kraja ovih kvalifikacija kao i u narednim za SP u Brazilu 20104. Olsen je u prvom mandatu vodio Norvešku od 1990. do 1999. i dva puta se plasirao na SP, a 1998. i u osminu finala.

Zatim je vodio Wimbledon u sezoni 1999/2000 da bi onda napravio pauzu sve do 2005. kad preuzima Valerengu gdje ostaje do 2007, da bi od septembra 2007. do februara 2008. trenirao Irak.

U međuvrijemenu je Norveška opet pala i nakon EP 2000. više se nijednom nije plasirala na veliko takmičenje. Olsen je ponovo preuzeo Norvešku u januaru 2009. i sad su u prilici da poslije duže vrijemena konačno odu na veliko takmičenje jer nakon pet kola u kvalifikacijama za EURO 2012. imaju 10 bodova kao Portugal i Danska koja im je sljedeći protivnik. Kako god se kvalifikacije okončale, Olsen ostaje za kormilom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.