Olsen: Ovo su moje zadnje kvalifikacije

Selektor Danske najavio odlazak

Olsen: Ovo su moje zadnje kvalifikacije

Edmir Škorić

Morten Olsen, selektor Danske, na press konferenciji za novinare kazao je kako će, nakon što mu istekne trenutni ugovor, odstupiti sa pozicije.

Olsenu ugovor ističe sredinom 2012. godine, odnosno u ljeto iste, a tada će i odstupiti sa pozicije danskog selektora.

"Ovo će biti moje posljednje kvalifikacije. Rekao sam DBU (Danski nogometni savez) da ne želim produžiti ugovor", kazao je Olsen novinarima na današnjoj konferenciji, kada je saopštio spisak igrača na koje računa za prijateljsku utkamicu sa Češkom, koja se igra naredne sedmice.

"Sada sam fokusiran samo na Europsko prvenstvo i važno mi je da svom nasljedniku ostavim dobru momčad sa dobrim igračima. Mislim da sam odluku donio u dobro vrijeme, kako bi čelni ljudi Saveza imali vremena da pronađu novog selektora", dodaje Olsen.

61-godišnji stručnjak je na klupi Danske još od 2000. godine, a pod njegovim vodstvom se ova država dva puta plasirala na SP, te jednom na EP. Danska je trenutno treća u skupini H kvalifikacija za EP 2012, sa šest osvojenih bodova iz tri odigrane utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.