Olsen stopama Alexa Fergusona: Na klupi Danske do 2016.

Selektor Danske produžio ugovor

Olsen stopama Alexa Fergusona: Na klupi Danske do 2016.

Morten Olsen na klupi Danske ostat će do 2016. godine saopštio je danas Savez ove skandinavske zemlje. 

Olsen nije izborio odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se narednog ljeta igrati u Brazilu, ali je i pored toga potpisao novi dvogodišnji ugovor. Olsen je na klupu Danske sjeo 2000. godine, a reprezentaciju je odveo na četiri velika takmičenja. Danska je igrala na svjetskim prvenstvima 2002. i 2010. godine, a na Euru su se pojavili 2004. i 2012. godine. 

"Zaista sam ponosan zbog povjerenja koje uživam od čelnika Saveza. Nisam oklijevao, odmah sam prihvatio ponudu. Morat ćemo razočarenje što nismo u Brazilu ostaviti iza sebe i krenuti novim stazama uspjeha. Cilj je izboriti plasman u Francusku i mislim da imamo kadar sposoban da to i ostvari," rekao je Olsen. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.