Olympiakos opet bolji od Panathinaikosa

Olympiakos opet bolji od Panathinaikosa

Košarkaši Olympiakosa su drugi put zaredom osvojili grčki kup, a treći put ove sezone slavili su protiv najvećeg rivala Panathinaikosa. Olympiakos je u finalu bio bolji rezultatom 74:68.

Od početka ujtakmice izabranici Dušana Ivkovića su imali prednost, a prvi put su posustali pred kraj prvog poluvremena. Panathinaikos je u 19. minuti stigao do prvog vodstva na meču 37:35. 

Početkom nastavka je Olympiakos opet stekao prednost, a Panathinaikos dolazi do osjetnijeg  vodstva u 34. minuti kada je rezultat glasio 42:37. Onda je na scenu stupio Miloš Teodosić. 

Teo je trojkom sa osam metara tri minute prije kraja donio Olympiakosu prednost 66:64 i nisu je ispustili do kraja utakmice. Teodosić je sa 18 poena i 7 asitencija bio prvo ime finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.