Olympiakos ostao u utrci za titulu

Olympiakos ostao u utrci za titulu

Odigrana su četiri susreta u okviru 22. kola grčke Superlige. Najzanimljiviji duel današnjeg rasporeda odigrao se između Olympiakosa i Panioniosa, a pirejska ekipa slavila je sigurnu pobjedu.

Jean Makoun doveo je Oly do minimalne prednosti u 41. minuti. Bio je to Kameruncu drugi ovosezonski pogodak. Na petnaestominuti predah otišlo se minimalnom prednošću ekipe sa Georgios Karaiskaki stadiona.

Pet minuta nastavka bilo je dovoljno Luisu Diogu da povisi na 2:0, a taj rezultat bio je i konačan. Momčad Ernesta Valverdea sada se primakla prvoplasiranom Panathinaikosu na samo dva boda. 

Kerkyra je na svom terenu savladala Dramas. Elias Ioannou bio je najbolji pojedinac u ovom susretu, postigavši dva gola za domaću ekipu. Pridružio mu se Anestis Agritis pogotkom u 75. minuti, dok je jedini precizan nogometaš iz redova gostujuće ekipe bio Leonidas Kyveldis. 

U nešto ranijem terminu odigrana su vda susreta. Levadiakos i Atromitos slavili su gostujuće pobjede nad Gianninom, odnosno nad Panaitolikosom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.