Olympiakos siguran protiv Ergotelisa

Olympiakos siguran protiv Ergotelisa

Nogometaši Olympiakosa savladali su Ergotelis u okviru 19. kola grčke Superlige.

Stadion Georgios Karaiskaki je ugostio momčadi Olympiakosa i Ergotelisa, a domaći su slavili sa sigurnih 3:0. Svi pogoci su viđeni u drugom poluvremenu, a golijadu je otvorio Marko Pantelić u 58. minuti. Bio je to deseti ovosezonski pogodak za Srbijanca.

Sedam minuta kasnije Olof Mellberg udvostručuje prednost Olyja i tada je pobjednik bio odlučen. Pred sami kraj susreta, još jedan pogodak u mreži Sorena Pirsona, a strijelac je bio Ioannis Fetfadzis. 

Treba istaći i da su gostujući nogometaši zaradili čak dva isključenja. U 56. minuti je isključen austrijski internacionalac Mario Hieblinger, a četiri minuta kasnije i njegov saigrač, Andreas Bouchalakis.

Olympiakos se ovom pobjedom primakao na samo dva boda vodećem Panathinaikosu, koji ima i utakmicu manje.

Grčka Superliga, 19. kolo (subota):
Olympiakos - Ergotelis 3:0 (Pantelić, Mellberg 65, Fetfazidis 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije