Olympiakos slavio, AEK remizirao

Grčka Superliga, 17. kolo

Olympiakos slavio, AEK remizirao

Edmir Škorić

Danas je okončano 17. kolo grčke Super lige. Olympiakos je savladao Larissu, dok je Bajevićev AEK prokockao dva gola prednosti protiv Atromitosa (3:3).

Olympiakos je, doduše teže nego se to očekivalo, savladao na svom terenu Larissu i tako ostao u utrci za naslov prvaka Grčke. Enzo Maresca i Galletti doveli su Olympiakos u vodstvo od 2:0 do kraja prvog dijela, a gosti iz Larisse uspijevaju tek ublažiti poraz devet minuta prije kraja preko Romeua.

Atenski AEK bh. stručnjaka Dušana Bajevića remizirao je s Atromitosom. Poveli su gosti u 9. minuti preko Nebeglerasa, a Gkentsoglou poravnao tri minuta kasnije. Sa dva gola izvrsnog Scocca činilo se da je riješeno pitanje pobjednika, on onda je Perrone u svega dvije minute postigao dva gola i utakmica je okončana pri rezultatu 3:3. Sanel Jahić nije igrao za domaću momčad.

Grčka Superliga, 17. kolo:
Asteras - Kavala 1:0
Olympiakos - Larissa 2:1
Panthrakikos - PAS Giannina 1:2
Aris - Iraklis 4:2
AEK - Atromitos 3:3

Poredak: Panathinaikos 44, Olympiakos 39, PAOK 34, Aris 28, Asteras 26, AEK 26, Kavala 23, Panionios 23, Ergotelis 22, Atrmoitos 19, PAS Giannina 18, Xanthi 18, Iraklis 18, Larissa 18, Levadiakos 15, Panthrakikos 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.