Olympique Marseille posrnuo na Velodromeu

Francuska Ligue 1, 11. kolo

Olympique Marseille posrnuo na Velodromeu

Fudbaleri Marseillea su na svome Velodremeu poraženi od Reimsa rezultatom 2:3 u okviru 11. kola francuske Ligue 1.

Prema onome što su pokazali na samom otvaranja susreta gosti na južnu obalu Francuske nisu stigli kako bi se branili, već su željeli na teškom gostovanju napraviti dobar rezultat. Pravi prvai iskorak ka tom cilju gostujući igrači napravili su u 34. minuti nakon što je mrežu gostiju pogodio Ayite.

Samo tri minute kasnije upravo je strijelac prvog gola za Reims asistirao Albaeku koji je povisio na 0:2, što je bio i konačan rezultat prvih 45 minuta.

Ipak, već nakon jedanaest minuta igre u drugom dijelu domaći fudbaleri su preko Thauvina smanjili rezultat na 1:2.

Izabranici Elie Baupa uspjeli su četiri minute prije kraja doći do izjednačenja u večerašnjem susretu, a njega je svojim pogotkom donio Ginac.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Fudbaleri Marseillea očito se nisu nadali da će gosti napasti u nekoliko preostalih minuta, a upravo se to desilo. U prvoj minuti sudijske nadoknade, do zaslužena tri boda, Reims je stigao pogotkom Oniangue za konačnih 2:3.

Olympique je nakon ovoga poraza ostao na petoj poziciji sa 17 dobova, dok je Reims sada ima skočio  na poziciju broj osam i ima dva boda manje od večerašnjeg rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.