"Moja garaža Specijal": Vels je podcjenjen, Italiji neće biti lako

Danas počinje nokaut faza

"Moja garaža Specijal": Vels je podcjenjen, Italiji neće biti lako

S. Grebović

I u osmom izdanju serijala "Moja garaža Specijal" gost je bio Omer Joldić, proslavljeni fudbaler Željezničara.

Iza nas je grupna faza Evropskog prvenstva u kojoj smo mogli uživati u nekim spektakularnim mečevima.

Nema sumnje da nas ništa manje uzbuđenje ne očekuje ni u nokaut fazi, tačnije osmini finala koja starta danas utakmicama Velsa i Danske od 18, te Italije i Austrije od 21 sat.

"Moram da kažem da mi je jako žao mađara koji mogu biti ponosni na svoju reprezentaciju. Niko nije računao da će oni osvojiti dva boda. Svima su ostavili utisak više nego dobre ekipe. Mađarska duži niz godina ima jedan projekat u kojem se podiže kvalitet kako klupskog tako i reprezentativnog fudbala. Primjer toga je Ferencvaroš koji je prošle godine igra grupnu fazu Lige prvaka."

Joldić se osvrnuo na prvi meč osmine finala u kojem se sastaju Vels i Danska u 18 sati na Johan Crujiff Areni u Amsterdamu.

"Mislim da Vels nije toliki autsajder u ovom meču, smatram da su podcjenjeni. Ja tu tipujem na produžetke, odnsno na neriješen rezultat. Vels je kao drugi prošao dalje iz grupe A i to treba imati na umu. Njihova igra se bazira na Baleu i Jamesu koji imaju zadatak da u kontrama ugroze protivnika. Bale je dokazao da je koristan i za asistencije jer je do sada na turniru zabilježio dvije. Danci su sa druge strane dalje prošli sa samo tri boda. Izgubili su ponajboljeg igrača u prvom kolu tako da je to bio veliki udarac za njih. Reprezentacija su sa najviše upućenih šuteva na gol protivnika. Ponavljam, ovo bi mogao biti neriješen rezulatat."

Naš gost-komentator osvrnuo se i na drugi meč današnjeg programa.

"Što se tiče druge utakmice Italija je uvjedljivi favorit s obzirom na ono sve što su pokazali. Sjećam se da su ove dvije reprezentacije igrale na na otvaranju SP-a u Italiji 1990. godine. Talijani jedini uz Engleze koji nisu primili gol u grupnoj fazi. Zadnjih 30 utakmica nisu izgubili, a zadnjih 11 mečeva nisu primili gol. Krasi ih zajedništvo što možemo vidjeti po načinu kako pjevaju himnu. Austriju sa druge strane zaista nije reprezentacija za potcijeniti. Od 25 igrača 21 njih dolazi iz Bundeslige i to treba imati u vidu. Alaba je igrao na poziciji stopera, a kasnije i na lijevom beku. Vrlo zahvalan igrač. Austrija je u grupi osvojila šest bodova, tako da Italiji neće biti baš lako."

Top Komentari

capslockenter
E jesi i tipovao na Wales, svaka ti čast...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije