Omić od tragičara do junaka

Premijer liga, 10. kolo

Omić od tragičara do junaka

Adnan Beganović

U okviru 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Budućnost je na Gradskom stadionu u Banovićima svladala Olimpic (2:1). Ovom pobjedom izabranici Munevera Rizvića došli su do prve "trice" pred svojim navijačima.

Fudbaleri Budućnosti mnogo bolje su otvorili susret i već u 6. minuti došli su do prednosti, a strijelac je bio Nermn Čolić. Malo zatim domaći su imali još jednu solidnu priliku, no rezultat se nije mijenjao.

Sve do 33. minute na terenu se nije dešavalo ništa vrijedno pomena, a onda nakon jednog centaršuta Sarajlića stvara se velika gužva pred golom Olimpica, no odbrambeni igrači popularnih Vukova dobro su reagovali.

Samo dvije minute kasnije Ćulov je dobro šutirao, no golman Budućnosti Muris Husić je dobro reagovao, a minut kasnije na drugoj strani Nermin Haskić je imao veliku priliku, ali Lučić je dobro intervenisao. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena Budućnost je imala najbolju priliku, no sreća je okrenula leđa Haskiću. Naime, Šmigalović je dugom loptom sjajno pronašao Haskića koji je lob udarcem prebacio Lučića, no lopta se nekih metar pred gočlom zaustavila u blatu.

Početak drugog dijela pripao je gostima iz Sarajeva. Naime, u 4. minuti nastavka Vukovi su došli do izjednačenja, a sopstvenu mrežu pogodio je Muhamed Omić. 

Međutim, jedanaest minuta poslije Omić se iz tragičara pretvara u junaka. Naime, nakon jednog centaršuta Omić je najviši u šesnaestercu Olimpica i glavom sjajno pogađa rašlje Lučićevog gola. Od 82. minute Budućnost je igrala sa igračem manje jer je Emir Halilović zbog dva žuta kartona mora u svlačionicu, no Vukovi nisu uspjeli iskoristiti brojčanu prednost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije