Omladinac bi mogao istupiti iz lige

Nevolje člana Prve lige FBiH

Omladinac bi mogao istupiti iz lige

Prošle sedmice izvršena je prozivka fudbalera NK Omladinca iz Mionice, koji se nalazi u prilično teškoj situaciji.

Ovih dana je na stadionu Lipik, nakon izbora novog rukovodstva i zamjene kažnjenih članova Uprave novim imenima, izvršena i prozivka igračkog kadra NK Omladinac Mionica. Iako je kostur ekipe iz prošle polusezone napustio mioničkog prvoligaša, na prozivci se pojavilo 20 što novih, što dosadašnjih igrača Omladinca.

Članovi Uprave su obavili razgovore sa igračima i njima i cjelokupnoj javnosti iznijeli niz podataka o trenutnoj situaciji u kojoj se klub nalazi.

"Naime, kako je svima poznato Omladinac je kažnjen od strane Nogometnog Saveza FBiH novčanom kaznom, kao i suspenzijom terena stadiona „LIPIK“, što uz postojeću ekonomsko – finansijsku krizu dodatno usložnjava položaj ovog kluba", navodi se u saopštenju Omladinca.

"Nova uprava će uraditi sve što je u njenoj moći da obezbijedi neophodna sredstava za nastavak takmičenja, ali je također prezetnovano igračima i javnosti da će u slučaju ne iznalaženja svih neophodnih sredstava, Omladinac nažalost, nakon četiri godine kontinuiranog takmičenja u Prvoj ligi FBiH biti prinuđen da istupi iz istog", dodaje se.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.