"On je okrutan, proračunat i ambiciozan"

Makelele o Mourinhu

"On je okrutan, proračunat i ambiciozan"

Adnan Beganović

Nekadašnji francuski reprezentativac, danas igrač Paris Saint Germaina, Claude Makelele, prisjedio se vremena provedenog u Chelseaju kada je ovaj londonski klub s klupe predvodio karizmatični portugalski stručnjak Jose Mourinho.

"Mourinho je rođeni pobjednik. On jednostavno zna kako od vas dobiti najbolje i sa te tačke gledišta on je veliki trener", prenosi Goal.com izjavu nekadašnjeg reprezentativca Francuske.

"Međutim, problemi nastaju kada vas izostavi iz momčadi. Okrutan je, proračunat i ambiciozan. Igrače drži daleko od svjetla reflektora, tako da svu slavu pripisuje sebi. Znali smo se zajedno napiti i šaliti na račun toga nakon čega bi on zaboravio na sve i svakoga i okrenuo se drugim igračima. Jednostavno, niko nije smio biti slavniji od njega", dodao je Makelele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.