O'Neill: Imamo šanse, moramo dobiti BiH u Zenici

Selektor Irske nakon žrijeba

O'Neill: Imamo šanse, moramo dobiti BiH u Zenici

Irski selektor Martin O'Neill nakon žrijeba u Nyonu izjavio je da je njegov tim pun samopouzdanja, te da ima šanse za plasman na Evropsko prvenstvo. 

"Prednost je što igramo na domaćem terenu u drugoj utakmici, međutim moramo ostvariti povoljan rezultat i u Zenici kako bi utakmica u Dublinu imala smisla. Sigurno je da imamo šanse", izjavio je O'Neill, dodavši: 

"Imamo problema sa suspenzijama, a povrede su uvijek moguće. Ko zna šta se može dogoditi u sljedećih nekoliko sedmica. Iza sebe imamo odlične rezultate protiv Njemačke, remi na gostovanju i pobjedu kod kuće. Na osnovu toga gradimo samopouzdanje", završio je O'Neill.

Prva utakmica između BiH i Irske bit će odigrana 13. novembra na stadionu Bilino polje u Zenici, dok je revanš na rasporedu tri dana kasnije u Dublinu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.