Ooijer: Zadovoljan sam, ali...
Vaart u duelu sa Barryjem

Nakon remija Holandije i Engleske

Ooijer: Zadovoljan sam, ali...

Edmir Škorić

Zasigurno najatraktivnija sinoćnja prijateljska utakmica bila je ona između Holandije i Engleske. Na kraju je rezultat glasio 2:2, a kapiten "tulipana" Andre Ooijer nije zadovoljan rezultatom, obzirom da je njegova selekcija imala dva gola prednosti na poluvremenu.

Holandija i Engleska remizirali su u svom prijateljskom okršaju (2:2). Kuyt i Van Der Vaart pobrinuli su se da "tulipani" odu sa velikom prednošću na odmor. Ipak, Jermaine Defoe je golovima u 49. i 77. minuti donio Gordom Albionu remi.

PSV-ov odbrambeni igrač Andre Ooijer, kapiten Holandije, bio je poprilično zadovoljan nastupom svog tima u prvom dijelu.

"Postojala je ogromna razlika između prvog i drugog poluvremena. Ne mogu biti zadovoljan našim sveukupnim nastupom. Imali smo loš početak u drugom dijelu, što je rezultiralo raspadom nakon prvog primljenog gola."

"Engleska je stavila ogroman pritisak na nas nakon što su na poluvremenu u igru ubacili Jermaine Defoea i Shaun Wright Phillipsa. To je meni i Mathijsenu donijelo dosta nevolja. Heskey i Rooney pomalo imaju sličan stil igre i bilo ih je lakše čuvati."

"Pokušao sam napraviti prekršaj nad vezistom gostiju, kada su Englezi postigli svoj prvi pogodak. Jednostavno, prekasno sam reagirao. Kod drugog gola Heitinga nije mogao zaustaviti Milnera. No,ipak sam zadovoljan našim nastupom".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.