Općina Gradačac preuzela Zvijezdin dug za gradnju tribine
FOTO: facebook

Sjajne vijesti za federalnog prvoligaša

Općina Gradačac preuzela Zvijezdin dug za gradnju tribine

S. Mlaćo

Sa šeste pozicije nogometaši gradačačke Zvijezde dočekuju drugi dio sezone Prve lige Federacije.

Gradačačani najavljuju da neće lako odustati od borbe za prvo mjesto, ali sigurno je da ih očekuje veoma težak posao. Pored igračkih problema, Zvijezdu muče i oni finansijski, ali vijećnici u OV Gradačac bar donekle su prije dva dana olakšali posao ovom klubu. 

"Stižu bolji dani za naš klub. Općinsko vijeće Gradačac danas je donijelo jednoglasnu odluku kojom će Općina Gradačac preuzeti preostali dug u iznosu od 328.000,00 KM za gradnju istočne tribine stadiona Banja Ilidža koja je sagrađena 2008. godine, a za koji su u sudskom postupku tuženi Općina Gradačac i NK Zvijezda Gradačac od strane izvođača radova. Tom odlukom naš klub je oslobođen duga prema izvođaču radova i daljnih sudskih sporova. Trenutno je u parlamentarnoj proceduri i Zakon o izmjenama zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima, tako da će i ukupan dug Zvijezde prema Poreznoj upravi biti daleko manji", navodi se u saopćenju NK Zvijezde Gradačac.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi