Opet remi Vojvodine, Bilbija po starom

Prijateljski susret

Opet remi Vojvodine, Bilbija po starom

Adnan Beganović

Vojvodina je odigrala treći pripremni susret u Turskoj. Protivnik Vojvodini bila je momčad Slovačkog, a nakon 90 minuta nije bilo pobjednika (3:3), no ono što je nama možda i važnije od samog rezultata je to da je Nemanja Bilbija ponovo bio strijelac.

Slovačko je bolje otvorilo susret i u 11. minuti preko makedonskog internacionalca Nesterovskog došlo je do prednosti. Kapiten Vojvodine, Dragan Mrđa, koji se oporavio od lakše povrede poravnao je u 38. minuti, a samo minut kasnije Nesterovski ponovo dovodi Slovačko do prednosti.

Nesterovski je u drugom dijelu doveo svoj klub do prednosti od dva gola (3:1), da bi nekadašnji igrač Borca i mladi reprezentativac BiH Nemanja Bilbija smanjio na 3:2, a Tadić iz jedanaesterca pogodio za konačnih 3:3.

Podsjetimo, Vojvodini je prije ovog susreta odmjerila snage sa Košicama i Sigmom. Oba susreta, kao i ovaj treći, završila su bez pobjednika i to indentičnim rezultatom 1:1, a oba pogotka za popularnu Vošu u ovim duelima postigao je Bilbija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti