"Opravdat ću povjerenje"

Senad Lulić za SportSport.ba o svemu po malo

"Opravdat ću povjerenje"

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija BiH početkom septembra odigrat će prve kvalifikacione susrete za odlazak na EP, a protivnici našem nacionalnom timu biće Luksemburg i Francuska. Selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić za ove akcije uputit će poziv na adresu 21 ili 22 fudbalera, a izvjesno je da će novo ime na selektorovom spisku biti igrač Young Boysa Senad Lulić koji za SportSport.ba govori o reprezentaciji, Ligi prvaka i švicarskom nacionalnom prvenstvu.

"Presretan sam, ne znam šta drugo da vam kažem. Sve se nekako brzo odvija, pa i nemam toliko vremena razmišljati, ali ono što mogu reći je to da je san svakog fudbalera obući nacionalni dres. Prošla sezona bila mi je za zaborav jer sam problema sa povredama, dok početak ove je kao iz sna", rekao je za SportSport.ba Senad Lulić i dodao:

"Željno očekujem okupljanje i daću sve od sebe da opravdam selektorovo povjerenje. Mislim da imamo dobar tim, a uostalom to smo pokazali i u prošlim kvalifikacijama. Kada smo pored Španije i Turske obezbijediti baraž, zašto ne bismo pored Francuske i Rumunije direktno se plasirali na smotru najboljih evropskih selekcija. U ovom trenutku Francuska i Rumunija nisu ništa kvalitetniji od nas."

Young Boys najprijatnije je iznenađenje kvalifikacija za Ligu prvaka. U 3. pretkolu švicarski tim je na koljena bacio Fenerbahce, dok je u play-offu u prvom susretu svladao Tottenham, a naš novi reprezentativac smatra da on i njegovi saigrači mogu do grupne faze najelitnijeg takmičenja.

"Nakon susreta sa Tottenhamom bio sam i razočaran. Imali smo veliku prednost, no engleska momčad se uspjela vratiti. Međutim, mislim da imamo realne izglede za prolaz u grupnu fazu Lige prvaka. Protiv Fenerbahcea smo u prvom susretu imali nepovoljniji rezultat, pa smo u Turskoj uspjeli iznenaditi. Siguran sam da će revanš susret biti jako neizvjestan, a nadam se da ćemo se mi na kraju radovati", ističe Lulić.

Young Boys nije sjajno otvorio sezonu, no Lulić ističe da i pored toga njegova momčad može skinuti Basel i napokon uzeti titulu prvaka Švicarske.

"Naše ambicije su osvajanje titule. Nismo dobro ušli u sezonu, no prvenstvo je dugo i možemo nadoknaditi zaostatak. Imamo sjajnu momčad, što smo uostalom i pokazali u Ligi prvaka, te smatram da možemo osvojiti naslov najbolje švicarske momčadi. Atmosfera u klubu je sjajna i to nam svima daje još jedan dodatni motiv za dobre rezultate", zaključio je Lulić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.