Oproštaj velikog Zlatana, Irska u osmini finala
Foto: EPA

Evropsko prvenstvo, grupa E

Oproštaj velikog Zlatana, Irska u osmini finala

Midhat Šljivak

Utakmice grupe E trećeg kola Evropskog prvenstva donijele su dva gola. Belgija je savladala Švedsku s 1:0, a istim rezultatom je Irska savladala Italiju

Zlatan Ibrahimović je večeras završio reprezentativnu karijeru. Šveđani su se porazom protiv Belgije oprostili od prvenstva, a Ibra od dresa ove selekcije.

Solidan meč pružile su Belgija i Švedska. Nekoliko pokušaja na obje strane je bilo, a jedini gol na meču viđen je u 85. minuti susreta. Udarac Radje Nainggolana završio je iza leđa golmana Andreasa Isakssona za pobjedu Belgije od 1:0.

Istim rezultatom je okončan meč Irske i  Italije. Irci su slavili s 1:0, te su se plasirali u osminu finala rastuživši tako Tursku, koja je ostala bez plasmana dalje

Ircima je trebala pobjeda za plasman u drugu fazu takmičenja, a do nje su došli u 85. minuti kada je Brady zatresao mrežu Salvatorea Sirigua za veliku pobjedu Iraca u ovoj utakmici.

Grupa E, 3. kolo:

Italija - Irska 0:1 (Brady 85')

Švedska - Belgija 0:1 (Nainggolan 85')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi