Oprostio se Vukojević: Hvala svima osim Niki Kovaču

Odlazak Vukojevića

Oprostio se Vukojević: Hvala svima osim Niki Kovaču

Pospremanje u hrvatskoj reprezentaciji počelo je odmah po povratku iz Brazila, a prvi koji je odlučio dići sidro je Ognjen Vukojević.

Defanzivni vezni iz Dynamo Kieva nije se naigrao u Brazilu što je vjerovatno bila kap koja je prelila čašu. U emotivnom pismu koje je dostavio redakcijama hrvatskih medija Vukojević je zahvalio svima osim Niki Kovaču.

„Opraštam se od Hrvatske nogometne reprezentacije nakon punih sedam godina igranja, u kojem periodu sam s reprezentacijom sudjelovao na dva Eyropska nogometna prvenstva i na jednom Svjetskom nogometnom prvenstvu. U reprezentativnom dresu imao sam 55 nastupa i postigao sam 4 pogotka,“ poručio je Vukojević, dodavši:

„U ovom za mene vrlo emotivnom trenutku želio bih se zahvaliti Hrvatskom nogometnom savezu za sve što je učinio za reprezentaciju, našim vjernim navijačima koji su nas uvijek punim srcem bodrili i bili uz nas u svim trenucima, želio bih se zahvaliti bivšim selektorima gospodinu Slavenu Biliću i gospodinu Igoru Štimcu, za sve ono što su za reprezentaciju i mene lično učinili, svim mojim reprezentativnim saigračima sa kojima sam se zajedno borio za što bolji uspjeh naše reprezentacije, kao i cijeloj hrvatskoj javnosti.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.