"Optimista sam, ali moramo biti oprezni"

Fuad Muzurović o kvalifikacijama za EP:

"Optimista sam, ali moramo biti oprezni"

Adnan Beganović

Nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima Fuad Muzurović u razgovoru za SportSport.ba istakao je da možemo biti zadovoljni grupom koju smo dobili, ali da svi zajedno moramo biti i oprezni.

"Svaka grupa je na svoj način teška. Ne smijemo se zavaravati da su Rumunija, Albanija i Bjelorusija lagani protivnici i moramo ih ozbiljno shvatiti", rekao je nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine Fuad Muzurović i dodao:

"Francuska jeste fudbalska velesila, ali meni u ovom trenutku opasnije izgledaju Rumuni. Imamo negativna iskustva sa njima, a kako se nisu uspjeli kvalificirati na Svjetsko prvenstvo, siguran sam da će učiniti sve da to sada urade. Moram reći da sam imao prilike u kvalifikacijama za SP gledati Bjelorusiju i Albaniju i vjerujte mi da to nisu ni malo bezazleni protivnici. Sam podatak da je Slaven Bilić upozorio Sušića na Bjelorusiju dovoljno govori o njihovoj snazi. Međutim, ovi naši mladići pokazali su da mogu igrati na vrhunskom nivou i zbog toga sam optimističan i nadam se da će Sušić uspjeti odvesti reprezentaciju na Evropsko prvenstvo."

Safet Sušić jučer je izborom Elvira Baljića za pomoćnika iznenadio bh. sportsku javnost, no u isto vrijeme je učinio ono što svi tražimo, počeo je u reprezentaciji okupljati fudbalske legende Bosne i Hercegovine.

"Ja sam prezadovoljan sa tim što je Sušić u stručni štab doveo Baljića. U svom drugom mandatu na klupi reprezentacije i ja sam imao u planu da dovedem neke naše bivše reprezentativce i mislim da je ovo pravi potez. Baljić je istinska veličina našeg fudbala i siguran sam da će zajedno sa Sredojevićem biti od velike pomoći Sušiću. Jako dobro poznajem Baljića, trenirao sam ga i vjerujte mi da imam neki osjećaj da će biti veliki trener, kao što je bio i veliki igrač", istakao je Muzurović.

Poznati su nam protivnici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, no još uvijek ne znamo raspored utakmica, koji također može biti jako važan za konačni plasman.

"Vidim da svi "naginju" ka tome da pokušamo dogovoriti da prvi susret igramo sa Francuskom. Ubjeđeni smo da će oni biti istrošeni nakon Svjetskog prvenstva, no ja ne mislim tako. Moje mišljenje je da na sastanku gdje će se pokušati dogovoriti raspored odigravanja utakmica trebamo za početak insistirati na što lošijem protivniku, odnosno, po mom mišljenju jako je bitno da u prvim utakmicama skupimo što više bodova. Recimo, idealno bi bilo kada bismo prvi susret na Koševu odigrali sa Albanijom i ostvarili pobjedu. Bitno je istaći i to da ti dogovori nisu niti malo laki i velika je vjerovatnoća da do njih uopšte neće ni doći, već da će UEFA odrediti raspored. Bilo kako bilo, ja sam optimističan i mislim da svi zajedno moramo reprezentaciji dati bezrezervnu podršku, a nadam se da će Sušić biti taj koji će nas prvi odvesti na jedno veliko takmičenje.", zaključio je Muzurović na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.