Optimizam u oba tabora
Dobra atmosfera na press konferenciji

Treneri vjeruju u uspjeh svojih momčadi

Optimizam u oba tabora

A. Beganović, foto: A. Balić

Dan uoči najvećeg bh. derbija održana je press konferencija na kojoj su se novinarima obratili akteri iz oba tabora. Treneri ekipa, Amar Osim i Mehmed Janjoš, optimistični su pred sutrašnji 95. po redu vječiti derbi i oba su najavili trijumfe.

"Svakom učesniku našeg najvećeg derbija privilegija je, ali i odgovornost biti dio istog. Rezultat sutrašnjeg duela jako je bitan, ali ukoliko gledamo dugoročno, onda je od svega najvažnije da susret prođe bez ikakvih incidenata. Sarajevo ima dobru ekipu, gledao sam ih u nekoliko navrata i siguran sam da su jedna od najboljih bosanskohercegovačkih momčadi", rekao je šef struke Željezničara Amar Osim te dodao:

"Međutim, pored svih kvaliteta koje posjeduju imaju i neke slabosti koje sam uočio i nadam se da ćemo iste znati iskoristiti. Moja ekipa nalazi se u pozitivnoj seriji i to nam daje neku vrstu samopouzdanja, no, želim naglasiti da u derbijima serije, forma, broj bodova ne igraju nikakvu ulogu. Svi igrači izuzev Radovanovića koji je kartoniran spremni su za utakmicu. Manjih problema sa povredom ima i Bešlija ali mislim da će biti u konkurenciji. Sve u svemu, očekujem prije svega fer utakmicu i sportsko navijanja, a ukoliko uzmemo u obzir da će teren biti težak za igru, onda moramo biti svjesni da se neće umirati u ljepoti."

S druge strane trener Bordo momčadi Mehmed Janjoš također je istakao da očekuje fer igru i sportsko navijanje te da se nada da će njegov tim slaviti.

"Ja doista želim reći da mi je velika čast što sam dio najvećeg bosanskoherecegovačkog derbija. Ne želim da se ostale ekipe uvrijede ali jedini istinski derbi u Premijer ligi je ovaj između Željezničara i Sarajeva", rekao je Janjoš te dodao:

"Učinit ćemo sve da sutra dođemo do tri boda, igrat ćemo napadački od prve minute i nadam se da će nam se to isplatiti. Ihtijarević sigurno neće konkurisati za sastav, a čisto sumnjam da će se do sutra oporaviti i Avdić. Torlak također ima problema s povredom ali se svi nadamo da će stisnuti zube i sutra predvoditi našu odbranu. Željezničar u posljednje vrijeme dobro igra, na tabeli stoji odlično i uvjeren sam da će sutrašnji duel opravdati očekivanja."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.