Optimizam u redovima Travnika

Premijer liga, 3. kolo

Optimizam u redovima Travnika

Fudbaleri Travnika ce u subotu po prvi put u ovoj sezoni igrati pred domaćim navijačima i to u novom ambijentu renovirane Pirote.

"Na novoizgrađenoj tribini postavljene su stolice i zaštitna ograda. Također su postavljene nove klupe za rezervne igrače i stručne stabove. Stadion sada ima kapacitet od 1500 sjedećih mjesta, a po novom pravilu mora imati 3000 sjedećih mjesta, nadamo se da ćemo u što skorijem vremenu ispuniti zadatak i osigurati još preostalih 1500 mjesta", rekao je direktor kluba Midhat Sarajčić.

Veziri su u prve dvije utakmice oba puta izgubili pa tako subotnji meč dočekuju pod velikim pritiskom.

"Ovo nam je prva utakmica ove sezone pred domaćom publikom, i jasno je da nam je jedini imperativ pobjeda s kojom bi dosta lakše ušli u nastavak prvenstva. Nakon dva gostujuća poraza, naravno da postoji određeni pritisak, ali nalazili smo se i u težim situacijama tako da vjerujem da ćemo prebroditi sve poteškoće", rekao je fudbaler Travnika Jasmin Kolašinac i dodao:

"Naš protivnik je trenutno najatraktivniji samim tim sto je aktuelni šampion BiH, tako da sam uvjeren da našoj ekipi motiva neće nedostajati. Željezničar je odlična ekipa i zaslužuje svaki respekt, ali mi se nikoga ne bojimo i tako da se nadam da ćemo izvojevati veliku pobjedu i obradovati sve koji vole Travnik. Ovom prilikom pozivam sve navijače i simpatizere NK Travnik da u što većem broju dođu na stadion i bodre nas. A bez obzira koji sastav istrči na teren, svaki igrač ce dati zadnji atom snage za nas klub i za željeni rezultat."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.