Optuženo 12 navijača i dva sudska policajca

Zbog nereda u Širokom Brijegu

Optuženo 12 navijača i dva sudska policajca

Adnan Beganović

Kantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu okončalo je prvi dio istrage o navijačkim neredima pred utakmicu Široki Brijeg - Sarajevo, u kojima je prije više od godinu dana poginuo Vedran Puljić.

Podignute su optužnice protiv dvanaest navijača i dva sudska policajca. Navijači bordo momčadi optuženi su zbog krivičnog djela uništavanja tuđe imovine, dok su sudski policajci Marinko Barbarić iz Širokog Brijega i Ivan Barić iz Gruda optuženi zbog protuzakonitog oslobađanja pritvorene osobe.

Njima se stavlja na teret da su u noći nakon incidenta iz pritvora Općinskog suda Široki Brijeg pustili uhapšenog Olivera Knezovića, prvoosumnjičenog za ubistvo Puljića, koji je potom pobjegao u Hrvatsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti