Opušteno protiv Španaca

Večeras u Zenici

Opušteno protiv Španaca

Svi smo se nadali i priželjkivali da utakmica sa Španijom bude revijalnog karaktera i u tome su Zmajevi uspjeli, obezbijedivši baraž ranije u Talinu protiv Estonije.

Niko ozbiljan ne bi volio imati imperativ pobjede u susretu sa jednom od najjačih svjetskih selekcija i sasvim sigurno najvećim favoritom za naslov svjetskog prvaka naredne godine u Južnoj Africi.

Ćiro će u susretu sa Špancima imati slobodu da kalkuliše, odnosno da izvede kombinovanu ekipu, kako bi svoje glavne zvijezde sačuvao od povreda i žutih kartona.

"Na teren će izaći jedan kombinovani sastav, jer nemamo zašto da ginemo u ovoj utakmici. Valja se čuvati za baraž, jer nam večerašnja utakmica ne donosi ništa na rezultatskom planu. Naravno, protiv Španaca ću isporobati neke kombinacije sa Miralemom Pjanićem i Zlatanom Bajramovićem u sredini terena", rekao je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević.

Poželićemo Ćiri i Zmajevima sreću, ali i svima nama, te pozvati navijače na fer i dostojanstveno navijanje, jer FIFA i dalje pomno prati bh. utakmice, čekajući incident, kako bi na SP mogla otići Turska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.