Orašje gostuje u Visokom
Stadion "Luke"

Orašje gostuje u Visokom

U okviru prvog kola Prve lige Federacije BiH u nogometu, visočka Bosna dočekuje bivšeg premijerligaša ekipu Orašja. Utakmica će se igrati sutra sa početkom u 17 sati na stadionu "Luke" u Visokom.

Bosna je prema rezultatima iz prošle sezone, ove godine jedan od kandidata za Premijer ligu BiH. Najveća promjena u odnosu na prošlu sezonu je imenovanje Avde Kurdije za trenera Bosne. O novoj sezoni i ambicijama Bosne, Kurdija pred početak sezone za Sportsport.ba kaže:

"Naše ambicije su da se plasiramo u vrh tabele, kao i prošle sezone i vjerujem da možemo uspjeti u tome. Što se tiče borbe za ulazak u Premijer ligu BiH, bar u ovom trenutku mislim da ima pet ili šest ekipa koje imaju kvalitete da se bore za Premijer ligu, a među tim ekipama smo sigurno i mi! Mi ne želimo stvarati neku euforiju, ići ćemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjet koliki su naši dometi."

U sutrašnji duel Bosna će ući oprazne, a Kurudija vjeruje u uspjeh.

"Mi respektujemo Orašje, ali želimo pobjedom pred domaćom publikom otvoriti sezonu i nadam se da ćemo uspjeti u tome. Na raspolaganju su nam svi igrači, tako da nemam problema oko sastavljanja tima. Siguran sam da ćemo protiv sebe imati jakog i motivisanog protivnika i nadam se da ćemo gledaocima pružiti dobru nogometnu predstavu."

Kako je naveo Kurdija svi igrači su zdravi tako da će on biti na slatkim mukama da odabere prvih jedanaest. Treba samo spomenuti da je napadač Elvis Lelo napustio Bosnu i karijeru će nastaviti u hrvatskom trećeligašu Orijentu iz Rijeke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.