Orašje ubjedljivo naspram Borca

Pred početak sezone u 1. ligi FBiH

Orašje ubjedljivo naspram Borca

Sa visokih 4:0 Orašje je danas u generalnoj uvertiri pred start prvenstva savladalo ekipu šamačkog Borca.

Strijelci za Orašje danas su bili Pavo Živković i Jovan Svitlica koji je mrežu protivnika tresao tri puta.

Nakon četiri susreta bez postignutog zgoditka konačno su Labudovi sa Save počeli tresti mreže. Danas je na terenu u Šamcu savladan domaćin a svi golovi pali su pred kraj drugog poluvremena. U prvom dijelu susreta vrijedna pomena je bila jedino prilika mladog napadača Adnana Suljića koji nakon odličnog proigravnja od strane Gajčevića izlazi sam pred golmana domaćina međutim njegov udarac zaustavlja stativa. U prvom poluvremenu na obje strane je isključen po jedan igrač zbog prigovora glavnom arbitru meča.

U kasnom periodu drugog dijela susreta na krilima defanzivca Svitlice koji je danas igrao na poziciji napadača Orašje dolazi do vodstva od 2:0. Nedugo nakon ulaska sa klupe za rezerve u listu strijelaca se upisuje Pavo Živković, a konačnih 4:0 postavlja danas odlični Jovan Svitlica.

U prvom kolu Orašje je gost kod ekipe Viteza. Ukoliko se ponovi igra iz drugog dijela današnjeg susreta nije nemoguće da se u grad na Savi nogometaši Orašja vrate sa prvim gostujućim bodovima na proljeće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.