Orduspor bolji od Eskisehirspora

Turska Superliga, 6. kolo

Orduspor bolji od Eskisehirspora

Edmir Škorić

Nakon što je Trabzonspor u prvoj utakmici 6. kola turske Superlige, odigranoj u petak, s 3:2 savladao Ankaragucu, Orduspor je s 2:1 u prvoj utakmici subotnjeg programa bio bolji od Eskisehirspora.

Nogometaši Orduspora od ove sezone igraju u najvišem rangu turskog nogometa, no krenulo su sjajno. Nakon šest odigranih kola imaju 11 bodova i trenutno su na trećem mjestu iza Trabzona, sa dva boda manje od vodećeg Fenerbahčea, iako će se tabela drastično izmijeniti nakon što se kompletira kolo.

U trećoj domaćoj utakmici Orduspor je upisao drugu pobjedu. Prethodno je pred svojim navijačima savladoa Manisuspor, te remizirao sa Samsunsporom. Zasad su jedini poraz doživjeli na teškom gostovanju kod Fenerbahčea u prvom kolu.

S druge strane, Eksisehirsporu je ovo treći uzastopni poraz, ali utjeha im može biti da su postigli gol nakon tri utakmice bez realizacije.

Bogdan  Stancu i Juan Culio bili stu strijelci za domaći tim, a za goste je jedini gol postigao Diomasy Kamara u 65. minuti. Isti igrač je u 84. minuti zaradio drugu javnu opomenu, odnosno put u svlačionicu prije vremena.

Za kraj ćemo dodati kako bh. internacionalac Safet Nadarević nije igrao za goste.

Turska Superliga, 6. kolo:

Orduspor - Eskisehirspor 2:1 (Stancu 48, Culio 51/ Kamara 65)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.