Orgega propušta susret sa Ganom

Zbog povrede mišića

Orgega propušta susret sa Ganom

Edmir Škorić

Zbog povrede mišića prijateljski ogled Argentine i Gane propustit će Ariel Ortega, a selektor Diego Maradona umjesto njega pozvao je Nicolasa Gaitana iz Boca Juniorsa.

u 31. minuti susreta River Platea i Gimnasia de La Plata Ariel Ortega signalizirao je svojoj klupi povredu mišića u desnoj nozi, nakon čega je i zamijenjen.

Ta povreda će ga spriječiti da igra za nacionalnu vrstu u prijateljskom okršaju sa Ganom krajem ove sedmice. Također, on će propustiti i prvenstveni ogled River Platea i Cordobe.

Selektor Gaučosa, Diego Maradona, odlučio je umjesto njega pozvati Nicolasa Gaitana iz Boca Juniorsa. Biti će to prvi nastup Gaitana za Argentinu, dakako ukoliko ga Maradona odluči postaviti u sastav.

I Esteban Fuertes propustit će susret sa Ganom, a zamijenit će ga napadač Estudiantesa Mauro Boselli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.