Breakdance fudbal: Umjesto da igraju, ismijavali su protivnika, sada im se sve obija o glavu

Snimci su postali viralni

Breakdance fudbal: Umjesto da igraju, ismijavali su protivnika, sada im se sve obija o glavu

A. Čaušević

Razvojni tim južnoafričkog kluba Orlando Piratesa kritikovan je zbog sramotnog ponašanja tokom pobjede od 3:0 nad Sekhukhune Unitedom i sada se određeni igrači suočavaju sa kaznom.

Golovi Sonwaba Khumala i dvostrukog strijelca Relebohilea Ratoma pomogli su Orlandu da zabilježe svoju četvrtu pobjedu zaredom i vrate se na vrh tablice.

Iako je objema ekipama trebalo neko vrijeme da se priviknu na teške uslove Orlando je bio taj koji se bolje snašao i na kraju je deklasirao svog protivnika.

Čini se da je njihovo pretjerano razmetanje i sramotno ponašanje zasjenilo nastup i natjeralo fanove da zahtijevaju da se nešto poduzme te da budu kažnjeni.

Zaista, brojni igrači Orlanda viđeni su kako doslovno plešu s loptom u svojim nogama – naizgled odbijajući da igraju ozbiljan fudbal.

Društvenim mrežama kruži niz videa na kojima se vidi kako igrači Orlanda plešu s loptom i ismijavaju protivnike.

Oglasi

Njihov razlog za to je nejasan, ali je očito da ovakvom ponašanju bez poštovanja nema mjesta u fudbalu.

Sekhukhune United jedna je od vodećih ekipa u Južnoafričkoj Republici i dok je njihov razvojni tim deklasiran od strane Orlanda, to još uvijek nije bio dovoljan razlog da se ponižava.

Ono što je još gore je da se takvo ponašanje dogodilo u prvom poluvremenu, kada je Orlando imao samo jedan gol prednosti.

Unatoč upitnom ponašanju, Orlando je imao sve razloge za slavlje pred kraj utakmice jer su se vratili na vrh tabele takmičenja Diski Challenge.

Piratesi su sada jedan bod ispred Cape Town Cityja, odigrali su isti broj utakmica i dva su boda ispred Supersporta.

S druge strane, Sekhukhune je osmi na tabeli i tri boda iza Kaizer Chiefsa na sedmom mjestu.

Oglasi