Orlić izgubio, sutra odluka

Liga prvaka u malom nogometu

Orlić izgubio, sutra odluka

Adnan Beganović

Aktuelni malonogometni prvak Bosne i Hercegovine, MNK Orlić, poražen je u 2. kolu drugog kruga kvalifikacija za Ligu prvaka. Naime, od Orlića je večeras bio bolji ukrajinski Time Lviv (2:1).

Nakon što je sinoć svladaao Athinu '90, večeras je naš prvak poražen od Time Lviva, no s obzirom da su u drugom susretu Grupe 2 kiparski Ararat i spomenuta Athina remizirali (2:2), za prolaz u elitni krug Lige prvaka Orliću je sutra u duelu sa Araratom doboljan i bod.

Jedini pogodak u večerašnjem susretu za Orlić je postigao Nijaz Mulahmetović, dok je oba pogotka za ukrajinsku momčad postigao sjajni Ildar Makayev.

Rezultati 2. kola:
Time Lviv - Orlić 2:1
Athina '90 - Ararat 2:2

Poredak:
Time Lviv 6, Orlić 3, Athina '90 1, Ararat 1

Parovi 3. kola: Orlić - Ararat, Time Lviv - Athina '90

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.