Orlić na korak do elitnog ranga

Liga prvaka u malom nogometu

Orlić na korak do elitnog ranga

Adnan Beganović

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine u malom nogometu, MNK Orlić, sjajno je otvorio drugi krug kvalifikacija za elitni rang Lige šampiona.

Naime, naš prvak je u 1. kolu drugog kruga kvalifikacija u Ukrajini svladao grčku malonogometnu momčad Athinu '90 (4:3).

Strijelci za Orlić bili su Nermin Kahvedžić (dva gola), Duško Bečarević i Goran Gavrić, dok su se za grčku momčad u listu strijelaca upisali Sokratis Mourdoukoutas, Oratios Iliadis i Gentian Begaj.

U drugoj utakmici Grupe 2 domaći Time Lviv rezultatom 5:1 svladao je kiparski Ararat.

U 2. kolu Orlić će sutra odmjeriti snage sa Time Lvivom, a plasman u elitni rang Lige prvaka obezbjediće dvije prvoplasirane momčadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti