Ornek: Mi smo dobri kući, a Mladost u gostima, očekujem tvrd meč
U taboru Zeničana svjesni su važnosti sutrašnjeg duela protiv u posljednje vrijeme sjajne ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja

Strateg Čelika uoči komšijskog derbija

Ornek: Mi smo dobri kući, a Mladost u gostima, očekujem tvrd meč

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 18.kola Premijer lige na Bilinom polju dočekati tim Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Zeničani u ovaj susret ulaze pod imperativom pobjede, jer svaki drugi rezultat im neće donijeti miran zimski san, budući na malu bodovnu razliku s ekipama koje su na dnu tabele.

Danas je na press konferenciji koja je održana u prostorijama kluba šef struke Adnan Örnek istakao važnost sutrašnje utakmice, ali dotakao se i motiva više, koji će imati stručni štab, ali i igrači za sutrašnji komšijski duel.

"Sutra igramo za našeg Vedada, to je sin našeg saradnika Jasmina, koji je uvijek na usluzi klubu. Nadamo se da će mali Vedad uskoro ozdraviti i mi namjeravamo da ga u narednim danima i posjetimo ispred kluba. Drugi motiv više za nas svakako je rođendan naših navijača, znamo koliko im znači klub, a njihova podrška je za nas od presudnog značaja", na početku ističe Örnek.

Protiv Mladosti očekuje težak meč, ali kod kuće Čelik ne smije gubiti bodove

"Očekuje nas teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika, svi klubovi koji dođu ovdje mi ih poštujemo, ali mi idemo na pobjedu i sutra ćemo sve uraditi da stignemo do tri boda. Imamo igrača koji su suspendovani i povrijeđeni, ali imamo ono što imamo i ko god istrči na teren mora dati svoj maksimum kako bi ostvarili trijumf. Želimo na pravi način okončati ovaj prvi dio sezone. Jamak ima kartone, Vrhovac je povrijeđen, Moussa ima probleme s povredom, a pozitivno je što se Salčinović vraća u tim", kaže Örnek.

Gosti dolaze u Zenicu s dobrim nizom i ekipa su koja dobro igra u gostima

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo dobri na domaćem terenu, a oni su opasni u gostima, tako da očekujem sutra tvrdu i taktički zahtjevnu utakmicu. Gosti su opasni, posebno igrači prema naprijed, imaju nekoliko brzih nogometaša i morat ćemo obratiti maksimalnu pažnju. Želimo kod kuće da nastavimo s dobrim igrama, te kao što sam rekao u posljednjoj utakmici pred domaćim navijačima u prvom dijelu sezone osvojimo tri boda", završio je Örnek.

Mogući sastav Čelika: Ružić, Livaja Miletić, Karamatić, Bevab, Grahovac (Šišić), Faustin, Okić, Salčinović, Dedić i Jurina.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi