Ornek: Sretni smo zbog nastavka niza, niko nam još nije gol postigao u Zenici
Ornek ističe da je zadovoljan što je ekipa nastavila niz bez poraza, a posebno što još nisu primili gol na Bilinom polju

Trener Čelika nakon remija protiv Sarajeva

Ornek: Sretni smo zbog nastavka niza, niko nam još nije gol postigao u Zenici

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nastavili su niz bez poraza, Zeničani su večerašnjim remijem protiv Sarajeva došli do pete utakmice bez poraza, te na reprezentativnu pauzu odlaze u dobroj atmosferi.

Igrači Čelika večeras su dali svoj maksimum, ali gosti su posebno u drugom poluvremenu bili bolji, te je crno-crvenima osvojeni bod u večerašnjoj utakmici svakako uspjeh. Nakon utakmice šef struke Adnan Örnek, zadovoljan je što je ekipa nastavila pozitivnu seriju, te je skrenuo pažnju da Čelik ponovo na Bilinom polju nije primio gol, te da je ekipa mnogo ozbiljnija iz meča u meč.

"Prije svega želim se zahvaliti navijačima na sjajnoj podršci bilo je fenomenalno večeras u Zenici. Uz njihovu podršku napravili smo u prvom poluvremenu jedan pritisak, ali pauza i prekid nam nisu odgovarali. Mi smo zaista prvo poluvrijeme igrali dobro i mislim da je pripalo nama. Kasnije smo imali negativnu okolnost što smo zbog povreda morali izvaditi Salčinovića, Šišića i Jamaka. To je protivnik koristio i pravio nam pritisak, ali naše najjače oružje je borba, mi nemamo širok kadar i kada nam fale dva ili tri igrača imamo velike probleme, te moramo neke igrače pomjerati na mjesta koja obično nisu igrali. Izvući bod protiv Sarajeva čini nas sretnim, ponovo nismo primili gol na domaćem terenu i zadržali smo poziciju pri vrhu tabele. Pauza će nam dobro doći jer imamo problema s povredama igrača", ističe Örnek.

Čeliku fali širina, ali uz veliku borbu na terenu ekipa osvaja bodove iz kolo u kolo

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo doveli dvojicu stranih igrača, nadam se da će nakon pauze oni steći pravo nastupa, tako da bi imali više širine u ekipi. Imamo igrače koji neće igrati narednu utakmicu zbog kartona, tako da nam je svaki igrač bitan. Nama je drago što nastavljamo niz bez poraza, te što nismo još primili gol na domaćem terenu. Ovdje su u prošloj sezoni mnogi s lakoćom uzimali bodove, ali ovo je sada jedan drugi Čelik", kazao je Örnek.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi