Osam golova u derbiju na Gerlandu

Lyon - PSG 4:4

Osam golova u derbiju na Gerlandu

E. Škorić

Subotnji program 25. kola francuskog Le Championnata zaključili su Lyon i PSG u velikoj nogometnoj poslastici. Na Gerlandu je postignuto čak osam pogodaka, po četiri na obje strane.

PSG-u je trebao barem bod da povrati lidersku poziciju nakon nešto ranije pobjede Montpelliera nad Bordeuxom, a Parižani su, dosta teško, uspjeli to i učiniti.

Prvi su izabranici Carla Ancelottija došli do vodstva. U 21. minuti Guillaume Hoarau je savladao francuskog reprezentativnog golmana Huga Llorisa. Žestoko je trima golovima uzvratio Lyon.

Mrežu Saltvatorea Sirigua tresli su Bafetimbi Gomis, Lisandro Lopz te Michel Bastos. Sve to dogodilo se u razmaku od šest minuta. Duboko u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, u 48. minuti, Brazilac Nene je iz penala ostavio PSG u igri.

Jimmy Briand u 58. minuti povećava prednost Lyona na 4:2 i tada je, čini se, sve bilo jasno. No, rezervista kod gostiju Marcos Cecara minutu poslije ulaska u igru zabija za 4:3. PSG je navalio na gol Lavova, a onda je Hoarau u 94. minuti zaledio Gerland.


Le Championnat, 25. kolo:

Lyon - PSG 4:4 (Gomis 34, Lopez 36, Bastos 40, Briad 57/ Hoarau 21, 94, Nene 45, Ceara 73)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.