Osam golova u Lilleu i podjela bodova

Le Championnat, 19. kolo

Osam golova u Lilleu i podjela bodova

Edmir Škorić
Teme:

Večeras je odigrano čak osam utakmica 19. kola Le Championnata. Postignut je veliki broj golova, a posebno dramatično bilo je u Lilleu, gdje je istoimeni domaćim remizirao s Nicom (4:4).

U susretu Eviana i Montpelliera prvih 45 minuta, u kojem se mreže nisu tresle, niko nije naslućivao golijadu u nastavku. Belhanda je u 47. doveo Montpellier u vodstvo, a pet minuta kasnije Barbosa izjednačio na 1:1.

Giroud dvije minute nakon toga vraća vodstvo Montpellieru, a uporni domaćin po drugi put izjednačava na utakmici u 68. minuti, kada je Khelifa pogodio. Prvo vodstvo domaćinu na utakmici donosi Cambon u 72. minuti.

Pobjedu je Evianu osigurao Dja Djedje u 76. minuti.

Dijon je važna tri boda u borbi za ostanak kod Auxerrea ispustio u zadnjim minutama. Gosti su poveli s 2:0, a strijelci su bili Corgnet i Jovial. Auexerre je najprije smanjio preko Le Talleca u 80. minuti, a onda je Jema u sudijskom vremenu postavio konačnih 2:2.

Posljednjeplasirani Ajaccio u 18 utakmica upisao je svega dvije pobjede, a onda je treća žrtva večeras bio Sochaux bh. stručnjaka Mehmeda Baždarevića. Posljednjeplasirani tim francuskog šampionata slavio je s 2:0 i to u gostima. Andre je pogodio u 65. za vodstvo, a Peybernesov autogol deset minuta prije kraja sve je riješio.

Lyon kao da otpada od utrke za prvaka. Lavovi su s minimalnih 1:0 ovaj put poraženi kod posljednjeplasiranog Valenciennesa. Jedini gol postigao je Aly Cissokho u 28. minuti. Dakako, autogol.

Nogometaši Nice bili su blizu velikog iznenađenja u Lilleu, no domaćin se uspio vratiti i u posljednjih petnaestak minuta preokrenuti rezultat s 2:3 na 4:3, a Nica je na kraju ipak došla doboda. Prvo je Lille poveo preko Chedjoue u 9. minuti, a onda je Civcelli u 16. izjednačio rezultat.

Cole je u 27. minuti opet zabio za vodstvo Lillea, a samo osam minuta kasnije Dja Djedje poravnava rezultat. Isti igrač donosi vodstvo gostima u finišu prvog dijela.

Lille do preokreta stiže u posljednjih petnaestak minuta. Najprije Hazard u 77. pogađa za 3:3, a dvije minute prije kraja Balmont za vodstvo Lillea. Izgledalo je da će domaći slaviti, a onda je Clerc u trećoj minuti sudijske nadoknade izgubio dva boda.



Le Championnat, 19. kolo:

Auxerre - Dijon 2:2 (Le Tallec 80, Jema 90/ Corgnet 7, Jovial 33)
Evian - Montpellier 4:2 (Barbosa 52, Khelifa 68, Cambon 72, Dja Djedje 76/ Belhanda 47, Giroud 54)
Lille - Nice 4:4 (Chedjou 9, Cole 27, Hazard 77, Balmont 88/ Civcelli 16, Dja Djedje 35, 45, Clerc 93)
Lorient - Caen 0:0
Rennes - Bordeaux 1:0 (Kembo-Ekoko 53)
Sochaux - Ajaccio 0:2 (Andre 65, Peybernes 79 - autogol)
Toulouse . Brest 0:0
Valencienens - Lyon 1:0 (Cissokho 28 - autogol)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije