Osam imena u konkurenciji za selektora

Ko će naslijediti Ćiru?

Osam imena u konkurenciji za selektora

Predsjedništvo Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održalo je danas sastanak sa predsjednicima entitetskih saveza, te radne grupe za izbor novog selektora.

Na sastanku je bilo riječi o imenima koja će se na sjednici Izvršnog odbora pojaviti u glasanju za novog selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, mjesto koje ostalo upražnjeno odlaskom Miroslava Blaževića.

Kako saznaje SportSport.ba, u opticaju je za sada osam imena. Safet Sušić, Ljupko Petrović, Dušan Bajević, Mehmed Baždarević, Sergej Barbarez, Igor Štimac, Srečko Katanec i Thomas Haessler su imena koja su se danas spomenula na sastanku.

"Nismo ništa konkretno dogovorili. Razgovaralo se uglavnom o imenima koja su već danima u opticaju u medijima. Ukoliko se pojavi još neki ozbiljan kandidat za mjesto selektora i on će biti uvršten. Nama je također želja da naši domaći treneri iz Premijer lige BiH budu u stručnom štabu, kako bi mogli sticati iskustvo. Imamo dobrih domaćih trenera, poput Dragana Jovića, Abdulaha Ibrakovića, Amara Osima, Husrefa Musemića, Darka Nestorovića... i želimo i njima dati šansu", rekao je za SportSport.ba Rodoljup Petković, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti