Osam kandidata za Ibiševićevog nasljednika
I Pantelić je u kombinacijama za dolazak u Hoffenheim

Njemački mediji špekulišu

Osam kandidata za Ibiševićevog nasljednika

 Njemački mediji već su „krenuli“ u potragu za nasljednikom Vedada Ibiševića. Na listi napadača koji bi trebali nadomjestiti našeg povrijeđenog reprezentativca u dresu Hoffenheima nalazi se osam fudbalera.

Listu predvodi Theofanis Gekas (28 godina) iz Bayer Leverkusena koji je u jesnjem dijelu Bundeslige odigrao 15 utakmica i postigao dva pogotka. Drugi na listi je Sami Allagui (22) iz Greuther Furtha (11 golova u 17 utakmica), a među ozbiljnim kandidatima je i Slovak, Robert Vittek (26, Lille), koji je do prošle godine briljirao u dresu Nurnberga.

Hoffenheimu su zanimljiva još dvojica igrača koji nastupaju van Njemačke. Mounir El Hamdaoui (24, AZ Alkmaar) koji je briljirao u Holandiji, gdje je u 16 susreta zabio 15 golova, te Kris Boyd (25) iz Glasgow Rangersa, a saigrač našeg Saše Papca u 19 mečeva, u listu strijelaca se upisao 18 puta.     

Na listi eventualnih pojačanja su i trojica igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Srbijanski internacionalac Marko Pantelić, napadač Herthe (30), koji je postigao četiri pogotka u 15 susreta. Njemački mediji kao ozbiljnog kandidata pominju i Nikolu Kalinića iz splitskog Hajduka (21) koji je za splitski klub u 16 utakmica zabio 11 golova. Takođe, u kombinacijama je i Milan Jovanović (27) iz Standard Liegea koji je na meti i Bayern Minhena.  

Ipak, uvidom u statistiku nabrojanih igrača, prema kojoj, osim Marokanca El Hamdaoui, te Boyda, niti jedan od kandidata nije ostvario ni približan učinak kao naš Ibišević, teško je za očekivati da će Ralf Ragnick mirno sjediti na klupi jesenjeg prvaka Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.