Osim: Bez jake lige nema jake reprezentacije

Živuća legenda bh. fudbala

Osim: Bez jake lige nema jake reprezentacije

Adnan Beganović

Legendarni Straus sa Grbavice, sasvim sigurno najbolji bosanskohercegovački fudbalski stručnjak svih vremena, Ivica Osim, mišljenja je da bez jake domaće lige nema niti jake reprezentacije.

"Bez jake domaće lige teško je imati jaku reprezentaciju. Kada imaš samo strance, dolaziš u opasnost da oni na reprezentativno okupljanje dođu rasterećeni, pobjegnu od velikih napora u svojim klubovima, a naš mentalitet je takav da to brzo može preći u situaciju u kojoj pojedinci shvate da su ustvari na odmoru", rekao je Ivica Osim za Dnevni avaz te se osvrnuo na nadolazeće kvalifikaije za Evropsko prvenstvo.

"Ako želiš biti u vrhu, ne smiješ dozvoliti iznenađenje, ali je pitanje šta je uopšte iznenađenje. Bjelorusija može svakome pokvariti planove. Čak niko ne može sa sigurnošću reći da će savladati Luksemburg", zaključio je Osim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.